Hest og Kanin

Opstaldning af hest og kanin på Rosagergård.

Rosagergård i Præstø er en hyggelig centralt beliggende forening i skønne omgivelser, hvor det er muligt for børn og unge under 25 år, at have sin pony eller kanin opstaldet.          

I hestestalden er der primært private ponyer opstaldet, men der er også 3 foreningsheste som det er muligt at få part på. Læs mere under ”Parter på Rosagergård”.

I kaninstalden er der både private og Rosagergårds egne kaniner, fordelt i 8 mindre bure og et stort hunkaninbur.

Hestestalden fungerer som en selvpasser stald, hvor man dagligt sørger for sin egen pony. Der er dog i vinterhalvåret turnus med morgenfodring og udlukning/ indlukning . Om sommeren går alle ponyerne på døgnfold, så snart vejret tillader det. Foldene er opdelt i  fem, hvor den ene er en jordfold. tre læskure står på foldene. Det er et krav at ponyen kan fungere i en blandet flok med hopper og vallaker. Det er ikke muligt at have hingste opstaldet.

På stedet er der 20×60 ridebane med lys og godt spring materiale, samt en mindre ridesti med faste spring. Derudover er der gode tur muligheder og ca. to km. til et ridehus, hvor man kan leje sig ind. Foreningen har også en hestetrailer, man kan leje. Det er muligt at medbringe sin egen underviser.

Sikkerheden i stalden vægtes højt. Der kræves derfor altid ridehjelm på, ved al omgang med hestene, af alle under 25 år. Derudover skal alle springryttere bære sikkerhedsvest og alle med kontakt til hestene skal have lukket fodtøj på.

Kaninstalden har hver kaninejer ansvaret for at fodre og give vand én fast dag om ugen. Derudover muger vi ud ca. 1 gang pr måned, hvor det er påkrævet, at alle møder op og deltager.

Foreningen drives af frivillige, derfor er forældre opbakning nødvendigt og det forventes man hjælper til, med diverse arbejde på gården. Det er bl.a. græsslåning, køre halm og wrap ind, rive ridebane, diverse små reparationer, deltage i arbejdsweekender, åbent hus og ponytræk ved forskellige arrangementer efter aftale. Vi har et meget tæt samarbejde med Præstø 4H og deltager ved Roskilde Dyrskue og Børn og Dyr på Bregentved. Flere af rytterne deltager også i stævner under DRF.

Pris for opstaldning pr. måned er inkl. spåner, wrap, lys og vand: Se Kontingent og Priser